Piirirekry 2018

 

Piirin joulukampanjapäällikkö | Pohjan Puhurin päätoimittajapari | Kilpailujaoston jäsen | Akela- ja Sampokouluttaja
Välipäiväleirin resurssijohtaja | Välipäiväleirin ohjelmajohtaja | Välipäiväleirin keittiöjohtaja | Yhteiskuntasuhderyhmän jäsen
Muonitusjaoston jäsen | Muonitusjaoston puheenjohtaja

 

PIIRIN JOULUKAMPANJAPÄÄLLIKKÖ 
Pestin alku: 1.6.2018
Pestin kesto: 10 kk

Joulukampanjapäällikkönäsi tehtäväsi on tukea lippukuntia partiolaisten adventtikalenterikampanjassa.

Meitä on jo kaksi, mutta pätevä lisä on tervetullut. Pesti on projektiluonteinen, siis sillä on alku ja loppu. Pestissä pääset osalliseksi lippukunnan kampanja-arkea ja saat kokemusta erilaisista tavoista toteuttaa projekteja. Projektilla on myös selkeät tavoitteet ja niiden tavoitteleminen on mielenkiintoisen mielekästä.

Kampanjassa hyödynnetään vahvasti Kuksa -tietojärjestelmää ja sen tuntemusta lippukuntatasolla vaaditaan. Pestissä olet myös aktiivisesti yhteydessä lippukuntien joulukampanjapäälliköihin.
Sinulla tulee olla valmius kampanjan aikana (pääpainotteisesti 1.9.-22.12.2018) olla yhteydessä liippukuntiin sekä vastailla lippukuntien tiedusteluihin asian tiimoilta. Ajallisesti pesti vienee aikaasi muutamia tunteja viikossa.

Lisätiedot: Marko Miesmaa (marko.miesmaa [at] partio.fi)
 

 
POHJAN PUHURIN PÄÄTOIMITTAJAPARI
(1-2 henkilöä)

Pestin alku: Sopimuksen mukaan vuonna 2018
Pestin kesto: 2 vuotta 

Puhurin päätoimittajana pääset päätoimittamaan maailman parasta piirilehteä. Ideoit juttuja, tsemppaat ja sparraat muita Puhurin tekijöitä, oikoluet ja huolehdit sisällön ajoissa olosta.

Päätoimittajana pääset paneutumaan partiomaailmaan, verkostoitumaan muiden partiomedioiden edustajien kanssa ja toteuttamaan villeimmätkin juttuideasi! Sinua ja sinun juttujasi odottaa 5000 pohjalaista lukijaa neljä kertaa vuodessa. Apunasi tässä on toimitustiimin lisäksi piirin viestinnästä vastaava työntekijä.

Pesti täytetään parijohtajamallilla, joten hae vaikka kaksin kaverin kanssa tai heittäydy uuteen pestiin soolona! Puhurin päätoimittajana opit journalismista, kirjoittamisesta, projektinhallinnasta, aikatauluttamisesta ja johtamisesta. Päätoimittajana pääset vaikuttamaan lehden sisältöön sekä ulkoasuun.

Puhuri on arvostettu piirilehti, joka on tehnyt ja tekee yhteistyötä muiden piirilehtien kanssa. Puhuri kaivelee, kuuntelee, ymmärtää ja antaa vinkkejä! Puhuri on lisäksi maailman paras piirilehti, jonka vakiopalstoilla ihmetellään niin sarjakuvia, piirijohtajien aivoituksia kuin partiohoroskooppejakin.

Kuluvan vuoden aikana SP:n puolelta toteutetaan partion yhteinen verkkomedia-alusta, johon myös Puhurin sisältöjä on kaavailtu julkaistavaksi! Tuoreena päätoimittajana pääsee siis pohtimaan myös kuuluisaa digiloikkaa.
Pestin vuosikelloon sisältyy lehden valmistelu 4 kertaa vuodessa. Ajankäyttö riippuu kirjoitusvastuiden jakamisesta (eli siis siitä, päätätkö itse kirjoittaa kaikki jutut...) ja painottuu lehden aineisto-DL:ää edeltäville ajoille. Piirin viestintäryhmän kokous on etänä kerran kuukaudessa, joihin osallistuminen on suotavaa.

Lisätiedot: Ines Sirén (ines.siren [at] partio.fi)

 
KILPAILUJAOSTON JÄSEN

Pestin alku: Sovittavissa 
Pestin kesto: Mieluiten vähintään 3 vuotta, sillä pestistä hyödyt ja opit itsekin enemmän olemalla mukana pidemmän aikaa.

Ryhmän jäseniltä toivotaan aitoa kiinnostusta kilpailuja kohtaan ja kokemusta kilpailemisesta ja kilpailujen järjestämisestä. Kiinnostusta kehittää piirin kilpailutoimintaa. 

Pestissä saat tehdä konkreettisia asioita, oppia esiintymistä ja kouluttamista ja jakaa omaa intohimoaan kilpailuja kohtaan samanlaisessa seurassa. Pestiin saa tukea vanhoilta konkareilta, jotka haluavat antaa tilaa uusille tekijöille. Tehdään yhdessä ja vastuuta voi ottaa itselle sopivan määrän. 

Pestiin sisältyy 1-2 kertaa vuodessa piirin luottamushenkilöpäivät (touko- ja marraskuussa), jaoston omiin kokouksiin osallistuminen (3-6 etäkokousta ja lisäksi 1-2 face-to-face -kokousta vuodessa). Lisäksi osallistuminen kisakursseille kouluttajana (kursseja 1-3 kertaa vuodessa). Sähköposteihin vastailemista ja kilpailujen järjestäjien tukemista omien aikataulujen mukaisesti.

Pestiä voi tehdä oman elämäntilanteen mukaan niin intensiivisesti kuin haluaa, mutta pääosin pesti on vähän kuormittava.

Lisätiedot: Tiia Keltamäki (tiia.keltamaki [at] partio.fi)

 
AKELA- & SAMPOKOULUTTAJA

Pestin alku: Erikseen sovittuna aikana  
Pestin kesto: 1 vuosi tai erikseen sovittu aika 

Pesti kehittää sinua kouluttajana ja syventää omaa osaamistasi sudenpentu- ja seikkailijaohjlmasta. Pääset verkostoitumaan piirimme tulevien Akeloiden ja Sampojen kanssa ja luomaan unohtumattomia kokemuksia. 
Käytännössä kouluttajan pestiin lukeutuu ikäkausikoulutusjaoston kokoukset, kouluttaminen akela- & sampokurssilla ja koulutusten, sekä kurssin suunnittelu.

Akela- & Sampokursseja on piirissämme kahdesti vuodessa, yksi keväällä ja toinen syksyllä. Kurssit ovat viikonlopun mittaisia. Koulutusten ja kurssin suunnitteluun käytettävä aika vaihtelee ja on kurssikohtaista / henkilökohtaista.

Lisätiedot: Suvi Lempiäinen (suvi.lempiainen [at] partio.fi)

 
PIIRIN TURVALLISUUSVASTAAVA

Pestin alku: Heti tai sopimuksen mukaan
Pestin kesto: 2 vuotta

Piirien edustajat muodostavat verkoston, jolta kysytään mielipidettä ja verkoston ydinryhmä työstää verkoston (eli piirien turvallisuusvastaavien kanssa) yhdessä eteen tulevia asioita.

Turvallisuusvastaavalta ei vaadita turvallisuusalan koulutusta tai kokemusta. Toivottavaa on, että henkilöllä olisi jotain tuntemusta tai kokemusta partio turvallisuudesta, mutta tärkeitä on kiinnostus turvallisuus asioihin.

Turvallisuusverkosto vastaa kaikista turvallisuusasioista Suomen partiolaisissa. Tehdään asioita ensiavun, järjestyksenvalvonnan, palo-pelastuksen, henkisenturvallisuuden, lastensuojelun, turvallisesti yhdessä-koulutuksen, uimavalvonnan ja tapahtumaturvallisuus ja pelastussuunnittelun parissa.

Tällä hetkellä päivitetään turvallisuusohjeita ja kirjotellaan uusia ohjeita piirileirien turvallisuuden avuksi ja suunnittelemme yhteisen viestikaluston hankintaa.

Lisätiedot: Saija Kivelä (saija.kivela [at] partio.fi)

 
VÄLIPÄIVÄLEIRIN OHJELMAJOHTAJA(PARI)

Pestin alku: 1.5.2018 
Pestin kesto: 31.12.2018 saakka

Ohjelmajohtajan pestiin lukeutuu samoajien välipäiväleirin suunnittelu. Pääset päättämään millaista ohjelmaa samoajat tekevät piirin siisteimmällä samoajaleirillä! Pesti soveltuu myös PJPK-harjoitteluksi.   
Pesti vie noin 1-3h/vko, lähempänä leiriä hieman enemmän. Leiri on 27.-30.12.2019.
Lisätiedot: Veera Honkala (veera.honkala [at] partio.fi)

 

VÄLIPÄIVÄLEIRIN RESURSSIJOHTAJA(PARI)

Pestin alku: 1.5.2018 
Pestin kesto: 31.12.2018 saakka

Vastaat piirin siisteimmän samoajatapahtuman resurssien hallinnasta (huolto ja hankinnat). Pesti toteutetaan parijohtajuutena, saat piirtää isolla pensselillä raameja piirin siisteimälle samoajatapahtumalle. Soveltuu myös PJPK-harjoitustyöksi. 

Pesti vie noin 2-3h/vko, leirin lähestyessä mahdollisesti enemmän. Leiri on 27.-30.12.2019.

Lisätiedot: Veera Honkala (veera.honkala [at] partio.fi)

 

VÄLIPÄIVÄLEIRIN KEITTIÖJOHTAJA(PARI)

Pestin alku: 1.5.2018 
Pestin kesto: 31.12.2018 saakka

Vastaat ja suunnittelet piirin siisteimmän samoajatapahtuman ruoat sekä pidät huolta, ettei yksikään leiriläinen ole nälässä. Pesti toteutetaan parijohtajuutena, soveltuu myös PJPK-harjoitukseksi. 

Pesti vie noin 1-3h /vko, leirin lähestyessä enemmän. Leiri on 27.-30.12.2019.

Lisätiedot: Veera Honkala (veera.honkala [at] partio.fi)

 
JÄSEN YHTEISKUNTASUHDERYHMÄÄN

Pestin alku: heti
Pestin kesto: erikseen sovittavissa vuodesta ylöspäin

 Jos olet kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, sidosryhmäyhteistyöstä, päätöksenteosta kunnissa ja seurakunnissa ja haluat tukea lippukuntia varainhankinta asioissa, tämä pesti on sinulle! Pestiä räätälöidään oman halusi mukaan, ja pyritään etsimään sinulle oma "vastuualue", jonka ajankohtaisiin asioihin perehdyt tarkemmin.

Tulevalla kaudella ryhmän toimintaa värittää vaalisuma! Erityisesti seurakuntavaalit ovat partion näkökulmasta keskeisen tärkeät. Pohdimme mm. miksi äänestäminen on erityisen tärkeää, miten viestiä vaaleista nuorille äänestäjille kiinnostavasti, miten saada kaikki partiolaiset äänestämään, mitä vaalien jälkeen, viestintää valituille ym.

Pesti vaatii osallistumista ryhmän kokouksiin n.4kertaa/vuosi ja sinun toivotaan osallistuvan luottamushenkilöpäiville, Tuuleville syys- ja kevätkaudella. Lisäksi pestiä rytmittää pienet palaverit tms. kokousten välillä.

Lisätiedot: Kaisa Uusimäki (kaisa.salmu [at] partio.fi)

 
MUONITUSJAOSTON JÄSEN

Pestin alku: heti tai mahdollisimman pian
Pestin kesto: 1-2 vuotta

Piiriin perustettava muonitusjaosto hakee nyt jäseniä! Alussa muonitusjaoston tehtävä on saada toiminta pyörimään ja tehdä yhdessä toimiston kanssa tulevien kurssien muonittajatarvesuunnitelma sekä sopia, mihin tapahtumiin lähdette muonittamaan.

Pestiin kannattaa ryhtyä, koska tutustut uusiin partiolaisiin. Pääset mahdollistamaan piirin koulutuksille ja tapahtumille yhden tärkeimmistä osioista, sillä ilman ruokaa kouluttautua ei jaksa. Olemme vasta kokoamassa muonitusjaostoa, jolloin ryhmän tulevilla jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa millainen piirin muonitusjaostosta tulee ja millaisia hauskoja perinteitä ja ideoita jaostolle voisi syntyä.

Jäsenten tehtäviin lukeutuu kurssimuonitusten suunnittelu, jaoston ulkopuolisten muonittajien tukemista muonituksen suunnittelussa tarvittaessa sekä sovittujen kurssien muonitusten toteuttaminen. 

Ajankäyttö riippuu siitä miten monta jaostolaista saamme ja kuinka monta tapahtumaa on muonitettavana vuoden aikana. Se ei ole automaatio, että muonitusjaosto on aina kursseilla muonittamassa, vaan heillä on oikeus kieltäytyä tehtävästä, jos muonituksia tulee liikaa. Toivomme toki myös, että muonitusjaosto osallistuu muun muassa Tuuleville 2 kertaa vuodessa. Tässä pestissä voi suorittaa muiden pestin kanssa yhdessä, kunhan muistaa, että kahdessa roolissa yhdessä tapahtumassa on haastavaa olla.

Lisätietoja: Noora Småträsk, noora.smatrask [at] partio.fi

MUONITUSJAOSTON PUHEENJOHTAJA

Pestin alku: heti tai mahdollisimman pian
Pestin kesto: 1-2 vuotta

Ensimmäinen tehtäväsi on käynnistää piirin muonitusjaosto, koordinoida muonitusjaoston toimintaa ja pitää huolta oman jaostosi pestikeskusteluista. Pestissä erityisen tärkeää on pitää huolta oman jaostosi viihtyvyydestä pestissään. Huolehtia siitä, että etukäteen suunnitellut muonitukset toteutuvat. Kehittää muonitusjaostolle omat perinteet yhdessä jaostosi kanssa.

Pääset osaksi piirin mahtavaa luottisjoukkoa ja saat mahdollisuuden aloittaa piirin muonituksen kehittäminen ihan alusta ja kehittää sitä haluamaasi suuntaan. Samalla tarjoat tärkeän tuen piirin kouluttajille ja tapahtuman järjestäjille ja olet tärkeässä roolissa tapahtumien onnistumisen kannalta.

Tärkein tavoite on syyskaudella 2018 saada muonitusjaoston toiminta pyörimään ja jaostolle yhteishengen luotua. Muonitustarpeita löytyy jo syksyn kursseille.

Pesti vaatii sinulta osallistumista Tuuleville, mahdolliset muonitusjaoston kokoukset arviolta 1h/kuukaudessa, neuvottelut muonitettavista koulutuksista pari kertaa vuodessa 1-2h. Auttamista muonitusten suunnittelussa noin yksi tapahtuma kuukaudessa. Sähköpostin säännöllistä seuraamista. Muonitusjaoston puheenjohtajan ei tarvitse välttämättä itse olla muonittajana kursseilla, ainakaan enää siinä vaiheessa, kun jaostolla on riittävästi muonittajia jaostossa.

Lisätietoja: Noora Småträsk, noora.smatrask [at] partio.fi