Pohjan Puhuri

Piirilehti Pohjan Puhuri ilmestyy kuusi kertaa vuodessa jokaiseen piirin partiolaisen kotiin. Lehden pääasiallisena kohderyhmänä ovat samoajat, vaeltajat ja aikuiset. Lisäksi Puhuri on tärkeä viestintäkanava nuorten jäsenten vanhemmille. Lehden toimituskuntaan kuuluvat päätoimittaja, toimitussihteeri, taittaja sekä aktiivisia toimittajia ja valokuvaajia.

Puhurin toimituskunta etsii jatkuvasti mukaansa uusia toimittajia ja kuvaajia, joten ota yhteyttä: ines.siren [at] partio.fi!
 

Aineisto

Aineisto toimitetaan suoraan päätoimittajalle tai osoitteeseen
ines.siren [at] partio.fi deadlineen mennessä.

Vuoden 2017 aineiston deadlinet:

1/2017  22.1.
2/2017  28.3.
3/2017  14.5.
4/2017  13.8.
5/2017  1.10.
6/2017  19.11.

​Huomaa, että lehti saattaa deadline-päivänä olla jo täynnä.
Ole siis yhteydessä päätoimittajaan hyvissä ajoin.

Lehti ilmestyy viimeistään viiden viikon kuluttua deadlinesta.

Julkaisija

Pohjanmaan Partiolaiset ry
Ilmestyminen: 6 numeroa vuodessa
Levikki: 5000 kpl
Painopaikka: Grano Oy, Oulu

 

Tekniset tiedot

Koko: A4, 297 x 210 mm
Väri: neliväri CMYK
Sivumäärä: 22 (sis. kannen)​
Väriprofiili:
Coated Fogra 39

 

Merkkimäärät

Täysin pitävää merkkimäärää on mahdotonta antaa: jos kuvia on paljon, tekstille on välttämättä vähemmän tilaa. Myös pitkä ingressi ja/tai otsikko vie tilaa itse jutulta. Mikäli kuvia taas ei ole ollenkaan, on tekstille runsaasti tilaa. Pyri kuitenkin pysymään annetuissa merkkimäärissä. Toimitus on sinuun yhteydessä, mikäli mittaa on tarpeen muuttaa!

aukeama: 4000-4800 merkkiä
1 sivu: 1500-2000 merkkiä
½ sivua: 700-1200 merkkiä
Valokeila: 1500-2000 merkkiä
Kolumnit max.: 1500 merkkiä

 

Juttujen ja kuvien toimitus​

 

Lehtijuttu

Jutun voit toimittaa painoon kirjoitettuna vaikkapa wordille tai notepad-ohjelmalle. Et siis tarvitse kalliita ohjelmistoja osallistuaksesi Puhurin tekoon.

Jotta toimituksen työ olisi vaivatonta, merkitse dokumenttiin selkeästi, mikä osa tekstistä on otsikko, ingreesi ja itse juttu, eli leipäteksti. Mieti myös valmiiksi kuvatekstit ja muista ilmoittaa kuvaajan nimi! Älä koristele tekstiä turhaan, sillä toimituksen täytyy poistaat ekstistä kaikki tyylimuotoilut ennen taittoa.

Toimituksen työ helpottuu huomattavasti, jos teksti on sähköisessä muodossa. Kirjeet, skannatut tiedostot ja muut sellaiset toimituksen täytyy kirjoittaa uudestaan käsin, mikä vie aikaa.

 

​Kuva

Pidä aina huoli, että käytössäsi on alkuperäinen, suurikokoinen kuvatiedosto. Älä siis pienennä ja pakkaa kuvia, sillä se tekee kuvista julkaisukelvottomia. Huomaathan, että myös facebook ja muut sosiaaliset mediat pakkaavat kuvatiedostoja!

Mikäli et ole varma, onko kuva sopiva lehteen, ole yhteydessä toimituskuntaan. Jos kuva on liian suuri lähetettäväksi sähköpostilla, voit hyödytää esimerkiksi muistitikkuja (ne palautetaan kyllä!) tai pilvipalvelua, kuten esimerkiksi ilmainen Google Drive.