Pohjan Puhuri 5/2015 on julkaistu!

26.10.2015 - 12:30   •   Pohjan Puhuri


​kuva Max Kujala

 

Puhuri on liekeissä!

Puhurin toimituskunta on Roihu-fiiliksissä ja niin näyttäisi olevan koko Pohjanmaa! Tällä kertaa Puhurissa esitellään jo Roihuun pestattuja, joita on jo paljon. Roihun lisäksi kurkataan myös SOOPA:n juhlavaelluksen tunnelmiin, kuin opiskelijapartiolaiset suuntasivat neljän viikon vaellukselle Boliviaan. Tähän Puhuriin omat mietteensä saivat antaa myös muutama EVP, jotka yrittivät parhaansa mukaan selittää partiolaisille tuttua sanastoa.

Valokeilassa jututettavana oli tällä kertaa oululainen kunnanvaltuutettu Janne Hakkarainen, jonka elämässä partiolla on ollut ihan erityinen vaikutus. Partion myöhä Hakkarainen oppi kantamaan vastuuta, tarttumaan toimeen ja vaikuttamaan ympäröiviin ongelmiin ja ilmiöihin. Erityisen intohimoisesti hän suhtautuu tasavertaisuuteen, joka on eräs partionkin tärkeimmistä ihanteista.

Samassa hengessä Juulia Kehus pohtii Henkäyksessä vaikuttamista ja erityisesti sitä, millainen on vaikuttava puhe. Puhurissa vaikuttamaan pääsevät tästä lähtien myös sudenpennut, joilla on oma, erityinen kulmansa Puhurissa. Samposten Kontiot haastavatkin Oulunsalon Norsien sudarilauaman pohtimaan, mikä partiossa on kivaa.

Kolumnissa Ville-Valtteri Veikkolainen kertoo eräästä tapauksesta, jossa partiossa opituista tadioista oli erityisesti hyötyä.

 
 
Lue Puhuri netistä!​

 pdf - issuu