Roihu - koko vuoden yhteinen elämys

18.09.2015 - 11:00   •   SP tiedottaa

Miltä kuulostaisi, jos partioleirin parhaita fiiliksiä voisi kokea koko vuoden? Elämyksiä, tapahtumia, tietoa ja taitoa sekä hyviä kavereita? Hyvältä kuulostaa, ja meillä jokaisella on mahdollisuus kokea se ja osallistua tämän yhteisen partioelämyksen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Uusimmat tiedot Roihun etenemisestä osoitteessa roihu2016.fi ja facebook.com/roihu2016!

 

Kipinöistä Hiilloksille

Roihu-vuosi starttaa heti tammikuussa Kipinöillä, jatkuu Evon suurleirille ja sieltä syksyllä pidettäville Hiilloksille. Roihu-aiheiset ohjelmat ovat ottaneet varaslähdön ja niitä järjestetään jo vuoden 2015 syksyllä ja talvella. Alkuvuoden Kipinöiden tapahtumissa pohditaan mm. erilaisissa lippukuntien aktiviteeteissa ja suurella iltanuotiolla, mitä on hyvä elämä. Vuosi huipentuu Roihu-suurleiriin Hämeenlinnan Evolla. Leiri kokoaa heinäkuussa yhteen noin 15000 tarpojaa, samoajaa, vaeltajaa ja aikuista sekä ei-vielä-partiolaisia, unohtamatta kansainvälisiä leireilijöitä. Kesän jälkeen leiritunnelmia muistellaan mm. retkillä. Mikä tärkeintä, Roihu-vuoden aikana kaiken ikäisille partiolaisille on tarjolla mielekästä ja ennen kaikkea elämyksellistä ohjelmaa.

 

Suurleiri liekehtii Evolla

Leirikuntoon valmistautuminen kannattaa aloittaa jo syksyllä. Mieti kaikkia niitä yhteistapahtumia, joihin haluaisit palata uudestaan tai hetkiä, jolloin koet onnistuneesi. Mikä saa sinut liekkeihin? Millainen olisi unelmiesi partiokokoontuminen? Seuraa Roihun some-kanavia eli Instagramia, Facebookia, Twitteriä ja Snapchatia ja jaa kokemuksesi kuvina, viesteinä tai vaikka videoina myös muille. Iso tekijäjoukko puhaltaa yhteen hiileen ja kasvattaa liekkejä ensi kesän suurleiriä ja sen ohjelmaa varten. Hyppää mukaan keskusteluun ja varmista, että olet leirikunnossa!

Leirille voivat osallistua kaikki yli 12-vuotiaat eli tarpojat ja sitä vanhemmat partiolaiset. Myös perheet alle 12-vuotiaine lapsineen tai vaikka mummoineen ja vaareineen ovat tervetulleita Roihun perheleirille. Kaikille ikäryhmille on omia ja yhteisiä tapahtumia ja toimintaa. Ilmoittautuminen suurleirille alkaa 1.11.2015 ja päättyy 24.1.2016.

Leirimaksu tulee olemaan 220–240 euroa, riippuen osallistujamäärästä. Käy kurkkaamassa Roihun nettisivuilta, mitä kaikkea leirimaksulla saat. Jos hinta tuntuu osallistumisen esteeltä, leirimaksuun on tarjolla tukea stipendien muodossa. Hae rohkeasti stipendiä ilmoittautumisen yhteydessä. Tietoa leirimaksun muodostumisesta, stipendeistä ja kesäduuniturvasta löydät Roihun nettisivuilta www.roihu2016.fi.

 

Miten roihuamaan? Osallistumalla.

Kaikki partiopiirit, lippukunnat ja partiolaiset tekevät Roihun. Osallistumalla lippukuntasi toimintaan ja tapahtumiin, ja jakamalla partiolaisuuden viestiä myös muille, rakennat Roihua. Voit kutsua partiotoimintaan mukaan kaverisi tai haastaa naapurilippukunnan kisaamaan leirikunnosta.

Seuraa Roihu-viestintää ja pysyt ajan tasalla läpi vuoden! Seuraava Roihu-posti kolahtaa lippukuntien yhteyshenkilöille lokakuun lopussa, hieman ennen ilmoittautumisen alkua.  

 

Kirjoittanut Virpi Wahlman

 


kuva Anna Enbuske