Value Based Leadership -koulutusohjelma Suomeen

22.04.2016 - 11:00   •   SP tiedottaa

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry käynnistää Suomessa Value Based Leadership -koulutusohjelman, joka perustuu Ruotsissa kymmenen vuoden ajan kehitettyyn koulutuskonseptiin. Ensimmäinen koulutus järjestetään jo alkuvuonna 2017.

VBL on ensimmäinen arvopohjaisen johtajuuden koulutusohjelma Suomessa ja se on suunnattu kaikille 20-29-vuotiaille nuorille. Osallistujiksi haetaan yhteiskunnallisesti aktiivisia, erilaisista taustoista tulevia nuoria, joilla on jo jonkin verran johtamiskokemusta esimerkiksi järjestöistä, politiikasta tai yritysmaailmasta.  Noin puoli vuotta kestävä koulutus koostuu neljästä pitkästä viikonlopusta, mentoritapaamisista ja etätehtävistä. Jokaiselle osallistujalle nimetään mentoriksi kokeneempi johtaja. Kursseilla voi olla myös kummiyritys tai muu organisaatio, joka tarjoaa osallistujille mahdollisuuden ratkoa arvojohtamiseen liittyviä ongelmia ympäristössään.

- Arvopohjainen johtajuus on kykyä tunnistaa omat ja muiden arvot ja toimia niiden mukaisesti. Ihmisiä on helpompi johtaa, kun tietää heidän arvonsa ja osaa niiden perusteella motivoida johdettaviaan yhteiseen määränpäähän, toteaa Anna Munsterhjelm, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja.

Yksityiskohtaiset tiedot hausta julkaistaan myöhemmin.